Boys playing football
 

Tidlig indsats - fødsel til 6 år

Dansk Speciale om AVT

Audiologopæd, Cand.mag. Pernille Hartmann Jensen har som sin kandidatopgave skrevet speciale om AVT - Auditory Verbal Therapy. Specialet indbragte fuldt fortjent den højeste opnåelige karakter - 12. Stort tillykke til Pernille.
Læs hele specialet her

Information om indlærings- og sprogfærdigheder, vejledninger og spil til at hjælpe forældre til og professionelle, der arbejder med små Cochlear™ implantatbrugere.

Materialerne nedenfor i dette afsnit er på engelsk og er ikke oversat til dansk. Vi har dog valgt at inkludere dem alligevel og så lade det være op til forældre og profesionelle selv at vurdere, om de kan finde inspiration i dem til dansk brug.

Listen, Learn & Talk

Listen, Learn & Talk er et engelsk materiale udviklet til at komplimentere et barns hørehabiliteringsprogram, indtil barnet er klar til at komme i skole. Programmet omfatter en bog og tre dvd’er, som opfylder barnets behov i forskellige aldre: Babies Babble, Toddlers Talk og Children Chatter.

Materialet indeholder aktiviteter, som forældre kan lave med deres børn hjemme. Mange professionelle mener, at den grundlæggende information, referencer og praktiske eksempler er en værdifuld ressource.

Ideelt set bør familien bruge Listen, Learn and Talk i samarbejde med barnets tale-hørepædagog.
Start brug af Listen, Learn & Talk nu! >

 

De 6 Ling-lyde

De 6 Ling-lyde [m, ah, oo, ee sh, s] er en vigtig del af et lille barns lytteudvikling. I denne pakke, der kan downloades, er der indeholdt seks kort (engelsk tekst). På den ene side af dem er det et billede af en Ling-lyd. På den modsatte side er der billeder og anvisninger, som kan anvendes til at lære tidlige vokaler og enkle udtryk, udvide tidlige lytteevner og at udvikle sprog-/tænkefærdigheder ved at matche dem.

Download Ling 6 Sounds
Daglig kontrol af de 6 Ling-lyde
Ling-lyd kort

 

Speech Sounds

Speech Sounds er udviklet til at give børn omfattende hørestimulering og udsætte dem for en lyd og derefter gå til en anden lyd efter en eller to uger.
Det hjælper til at lære de 20 mest almindelige engelske konsonantlyde ved at foreslå børnevenlige ord, spil og legetøj, daglige rutiner, sange, bøger og mere.
Forældre kan brug Speech Sounds som en indlæringshjælp hjemme. Ideelt arbejder familier sammen med talehøre-pædagog.

Download Speech Sounds

 

Speech Acoustics Made Easy

Dette informationsark er primært udarbejdet til at hjælpe professionelle til at forstå talens egenskaber for at maksimere cochlear-implantatets potentiale, som f.eks.:
  • ● dybe og høje toner
  • ● hvorfor nogle lyde er længere og mere dæmpede end andre

Download Speech Acoustics Made Easy

 

Cochlear Implant Listening Skills Development

Høreudbytte med et cochlear-implantat beskrives med fire brede kategorier af høreevner. Hos små børn forekommer udviklingen af høreevner mere naturligt, hvorfor der fokuseres på alle evner samtidigt. Følgende HOPE Note plakat informerer professionelle om hierarkiet for høreevnernes udvikling, der er væsentlig for vurdering af aktuel evne og fokuserer på målsætning for indsatsen og habiliteringen for børn med cochlear-implantater.

Download the Cochlear Implant Listening Skills Development Chart

 

Ny-implanteret barn i førskolealderen

Mens børn ned til 12 måneder kan få et cochlear-implantat, er der nogle, der af forskellige årsager, først får det på et senere tidspunkt. Disse børn har en stor chance for at indhente deres hørende jævnaldrende, især hvis deres habiliteringsprogram tager højde for deres høre- og sprogerfaringer før implantation. Nedenstående HOPE Note omtaler overvejelser for udarbejdelse af en omfattende indsatsplan for ny-implanterede børn i førskolealderen.

Download the Newly Implanted Preschooler guide

 

Børn fra hjem, hvor der tales andre sprog end engelsk (dansk)

Som tale-hørepædagog vil du sommetider arbejde med forældre og små implantat-brugere, som normalt taler et andet sprog end engelsk (dansk) hjemme. Denne artikel udforsker høre- og sprogindlæringsbehov for disse implantatbrugere og kommer med forslag og strategier til at hjælpe dem med deres sprogudvikling både hjemme og i skolen.

Download artiklen "Children from homes with spoken languages other than English"

 

HOPE Seminar Series

HOPE-seminarer er online-seminarer, beregnet til professionelle inden for uddannelse, talehøre-pædagogik og læger, som arbejder med babyer, børn, teenagere og voksne med høretab. Nogle egner sig også til forældre og brugere. Der er live-adgang til seminarerne, og de kan optages (der findes mere end 120 gemte seminarer). De omfatter:

personlige workshops

vejledninger til professionelle inden for uddannelse
en kopi af instruktørens PowerPoint-præsentation

Download information om HOPE moduler